BENG-teaser
BENG met Roto

Beter, omdat de beste BENG-waardes enkel gehaald worden met professionele producten.

Met ingang van 2021 gelden er in Nederland de BENG eisen, een stap van EPC 0,4 Naar BENG hoeft niet moeilijk te zijn want met de juiste keuzes valt er moeiteloos te voldoen aan de nieuwe eisen. Met de nieuwe Wet Kwaliteitsborging is het wel belangrijk dat de prestaties niet alleen op papier maar ook in de praktijk juist zijn.


Winst op het dak
De makkelijkste winst voor BENG 1 (bijna energie neutraal gebouw) is de gebouwschil waarbij het dak 30% van de isolatiewaarde uitmaakt! Met de Roto dakvensters kunt u de hoogste isolatiewaardes bereiken welke op dit moment enkel beschikbaar zijn met onze daglichtoplossingen, Met onze RotoQ bereiken we namelijk een Uw van 0,77 op het complete element. 

Door ons uitgebreide assortiment geïntegreerde zonwering producten en de integratie met diverse PVsystemen werken we met Roto Dakvensters ook positief mee aan BENG 2 en BENG 3.


Luchtdichtheid
Naast de isolatiewaardes heeft bij de BENG-rekenmethodiek het verhogen van luchtdichtheid een enorm grote invloed en daarom zijn al onze dakramen standaard uitgevoerd met dampdicht scherm en een dubbele rubber afdichting tussen kozijn en vleugel. Ook met de toepassing van ons WD-isolatieblok in combinatie met extra luchtdichting is een winst te behalen in de energetische waarden.

Naast het toepassen van de diverse oplossingen voor luchtdichting biedt het altijd voordeel alle (stel)ruimtes na plaatsing van het dakraam te vullen. We raden hiervoor FM330 Elasticfoam aan van Tremco Illbruck wat niet alleen een verbetering van thermische isolatie maar ook een verbetering geeft van geluidsisolatie. De fixatie van ons dampdichtscherm is wanneer gewenst uit te voeren met ME301 foliekleefband van dezelfde fabrikant.


TOjuli
Alle nieuwbouwwoningen worden vanaf 2021 getoetst aan de TOjuli (temperatuur overschrijding in juli) voor grondgebonden woningen moet deze worden berekend op alle oriëntaties van de woning en uiteraard vergroot de kans op oververhitting met meer raamoppervlak fors. Met de toepassing van onze diverse nieuwe ZROrolluik toepassingen verlaagt u de zoninstraling significant waardoor u makkelijker aan de grenswaarde kunt voldoen.

RotoQ bereikt met onze dubbele beglazing reeds een U- waarde van 1,1 W/m2K. Wanneer Triple glas wordt toegepast kunnen we met een U-waarde van 0,77 W/m2K aan de Passiefbouw eisen voldoen

  • Optimaal leefklimaat
  • Energiebesparing
  • Energie-Efficientie in bouweisen

BENG1 Samengevat

1 Goede isolatie in de gebouwschil

Dakisolatie levert het hoogste rendement op bij het isoleren van een gebouwschil. Dit maakt dat het dak een belangrijke bijdrage levert aan energiebesparing en verlaging van de EPC. Een goed geïsoleerd dak is vanaf 2021 zelfs onmisbaar als onderdeel van de BENG-eisen.

2 Luchtdicht bouwen

Kieren en naden in een geïsoleerde gebouwschil veroorzaken ongewenste luchtlekkage. Door luchtlekkage vindt er onnodig warmteverlies plaats. Het is beter om luchtdicht te bouwen en goede ventilatievoorzieningen aan te brengen in de woning. Dit zorgt ervoor dat een beheersbaar binnenklimaat ontstaat. Bij een dak is extra aandacht nodig bij doorvoeren en aansluitingen op de gevel.

3 Zonwering

Buiten de isolatie en luchtdichting wordt zonwering net zo belangrijk om een woning niet te laten oververhitten. Met onze nieuwe ZRO rolluiken voldoet u makkelijker aan de TOjuli waarden waardoor er een beheersbaar binnenklimaat ontstaat.

autorenew